PlatOOLab | Share!Plus
15815
post-template-default,single,single-post,postid-15815,single-format-standard,cooltimeline-body,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Share!Plus

Korte omschrijving

Hoogbegaafdheid vraagt om maatwerk. Binnen PlatOO verzorgt de Excellentiebrigade de plusklas waar hoogbegaafde kinderen een dagdeel in de week samen onderwijs volgen. Daarnaast wordt binnen PlatOO veel aandacht besteed aan het ontwerpen van passende lessen voor hoogbegaafde kinderen in de reguliere klas. De integratiematrix van Gardner en Bloom ligt hieraan ten grondslag. Op deze manier ontstaan er lessen waarin zowel de verschillende denkniveaus van Bloom worden aangesproken, als de diverse leervoorkeuren van Gardner.

Het project Share!Plus ontstond uit de behoefte om bovengenoemde lessen te delen met andere collega’s binnen PlatOO. Leraar en ICT-expert Maarten Cuijpers ging in gesprek met collega’s en ontwierp, op basis van hun feedback, een digitale omgeving waar lessen voor hoogbegaafde kinderen zowel gedeeld als gevonden kunnen worden. De lessen worden gelinkt aan zoektermen die verband houden met de theorie van Gardner en Bloom. Op deze manier kunnen leraren van PlatOO vrij eenvoudig kwalitatief goede lessen vinden, die direct aansluiten bij de behoeften van hoogbegaafde kinderen.

School: Obs t Einder
Contactgegevens:
Wetering 25
5422 AN Gemert

Tel:0492-365926
info@obseinder.nl

Samengevat

Doel: het ontwikkelen van een digitale omgeving, waar alle leraren van stichting PlatOO kwalitatief goede lessen voor hoogbegaafde kinderen kunnen delen en vinden.

Doelgroep: leraren van PlatOO.

Resultaten: kwalitatief goede lessen, delen met elkaar, onderwijs op maat, leren van elkaar, versterking door netwerkvorming.

Testimonial leerling: “De kracht van ons onderwijs, zit in het delen van kennis’ Maarten Cuypers, initiatiefnemer Share!Plus.

Ontwikkeld door: Maarten Cuijpers en Judith Koppens

Start project: schooljaar 2016-2017.

Share!Plus is een soort interne google. Alleen weet je in dit geval wel zeker dat je kwalitatief goed lesmateriaal gaat vinden’

leraar PlatOO

Geïnteresseerd in dit project?