PlatOOLab | Bron Appetit
15827
post-template-default,single,single-post,postid-15827,single-format-standard,cooltimeline-body,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Bron Appetit

Korte omschrijving

Een actie voor Serious Request, waarbij binnen de school een lunchrestaurant door kinderen werd opgezet, was de aanleiding van het project ‘Bron Appetit’. Dit idee werd uitgewerkt door kinderen uit groep 5 tot en met 8. De meest geschikte locatie voor het restaurant bleek de lerarenkamer te zijn en deze is compleet heringericht als restaurant ‘Bron Appetit’. In het restaurant worden verschillende doelgroepen uit de buurt uitgenodigd.

Door het leren in de praktijk worden diverse vaardigheden geoefend, zoals ondernemen, samenwerken en netwerken. Ook leren de kinderen om elkaars competenties te zien en deze in te zetten voor een gezamenlijk doel. Dit zijn allemaal vaardigheden die onmisbaar zijn voor burgerschapsvorming.

Het runnen van een restaurant is niet eenvoudig. Het advies van diverse ouders die werkzaam zijn in de horeca is daarom van onschatbare waarde. Momenteel draait het project vooral voor groep 5 tot en met 8 maar Bart wil graag onderzoeken of het ook voor de jongere kinderen geschikt te maken is.

School: Obs de Bron
Contactgegevens:
Spaarne 18
5751 WJ Deurne

Tel. 0493-317234
info@obsdebrondeurne.nl

 

Samengevat

Doel: Het bieden van authentiek onderwijs. Door het leren in een werkelijk restaurant worden diverse vaardigheden geoefend, zoals ondernemen, samenwerken en netwerken. Ook leren de kinderen om elkaars competenties te zien en deze in te zetten voor een gezamenlijk doel.

Doelgroep: groep 5 t/m 8, mogelijk ook voor jongere kinderen.

Resultaten: leren in de praktijk, samenwerken, netwerken, inzet van talenten, eigenaarschap bij kinderen.

Testimonial leerling: “Het is mooi om mensen te verwennen. Ouders, buren, maar natuurlijk ook de juffen en meesters. Hoe we dat doen? Met kleine pizza’s en tomatensoep. Daar word ik blij van!” Brent, leerling, general manager.

Ontwikkeld door: Lutske Cornelissen en Bart van Lierop

Start project: schooljaar 2016-2017.

Ik mag reclame maken voor Bron Appetit. Wat ik dan zeg? Gewoon, kijk eens wat een leuke school wij zijn, wij koken hier voor andere mensen!” Evyanne, leerling, verantwoordelijk voor de PR.
“Ik vind het heel leuk om lekkere dingen te bakken voor andere mensen. Vooral lekker hapjes!”

Bo, leerling, verantwoordelijk voor het koken.

Geïnteresseerd in dit project?