PlatOOLab | GREENSCREEN
16096
post-template-default,single,single-post,postid-16096,single-format-standard,cooltimeline-body,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

GREENSCREEN

Korte omschrijving

Nieuwe (media)tools bevatten vaak een grote hoeveelheid aan creatieve mogelijkheden. Binnen het basisonderwijs verlenen de meeste lessen zich uitsteken voor de inzet van media, waardoor leerlingen zich ontwikkelen op het gebied van mediawijsheid. OBS de Rietpluim is greenscreen als nieuwe mediatool in gaan zetten om de leerstof veelzijdiger aan te bieden. Door het implementeren van deze mediatool binnen het zelfstandig en thematisch werken wil OBS de Rietpluim de betrokkenheid bij leerlingen vergroten.

Bij het werken met de greenscreen techniek wordt optimaal gebruik gemaakt van het inzetten van de 21 century skills. Leerlingen werken hierbij onder andere aan de vaardigheden samenwerken, plannen, kritisch denken, creatief denken, informatievaardigheden, zelfregulering, communiceren en mediawijsheid. Tevens leren leerlingen hun eigen en elkaars talenten zien en benutten om tot een gezamenlijk doel te komen.

De groepen 7 zijn gestart met het inzetten van de greenscreen techniek tijdens thematische activiteiten. Deze groepen zijn zich gaan verdiepen in het gebruik van de mediatool, mede door de kennis van de groepsleerkrachten. De kennis en ervaringen die de groepen 7 hebben opgedaan, willen zij gaan delen met de groepen 1 t/m 8 van OBS de Rietpluim en andere scholen binnen PlatOO. Dit willen ze gaan doen door het geven van workshops en het maken van instructievideo’s voor de groepsleerkrachten.

School: Obs de Rietpluim
Contactgegevens:
Ouwlandsedijk 27 5673 PS Nuenen

Tel. 040 2831111
peter@derietpluim.nl

Samengevat

Doel: Leerlingen leren omgaan met nieuwe mediatools als mogelijkheid om leerstof te verwerken. Dit vergroot de betrokkenheid bij het thematisch zelfstandig werken.

Doelgroep: Leerlingen van het basisonderwijs

Resultaten: Verbeterde ICT-basisvaardigheid, samenwerken, creatief denken, communiceren, mediawijsheid

Testimonial: ‘Ik hou niet van leren… juffrouw, mag ik verder met het greenscreen project?’
Leerling groep 7

Ontwikkeld door: Peter de Groot en Sanne de Bruijn

Start project: Schooljaar 2017-2018.

Juffrouw, wanneer komen we op tv?

Quote leerling Obs de Rietpluim

Geïnteresseerd in dit project?