PlatOOLab | Visual Communication
16263
post-template-default,single,single-post,postid-16263,single-format-standard,cooltimeline-body,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Visual Communication

Korte omschrijving

Leerlingen van nu groeien op in een tijdperk waarin de sociale media een steeds grotere rol spelen. Het is daarom belangrijk dat we onze leerlingen mediawijs maken. Dat betekent niet alleen dat we in ons onderwijs aandacht besteden aan de nadelen en gevaren van alle ontwikkelingen op dit gebied, maar vooral ook dat we deze ontwikkelingen inzetten om ons onderwijs te verrijken. Ruurd Bouman van BS De Krommen Hoek in Son en Breugel is deze uitdaging aangegaan en heeft het project ‘Visual Communication’ ontwikkeld. Dit project bestaat uit een leergang waarmee leerlingen uit de bovenbouw op zelfstandige wijze leren vloggen en zo op eigentijdse wijze hun leerstof kunnen toepassen. Middels een ontwikkeld programma op de ipad kunnen leerlingen een instructie vinden die past bij hun niveau en leren ze hoe ze een vlog kunnen bedenken, filmen, bewerken en uiteindelijk uploaden. Op deze manier leren de leerlingen een nieuwe techniek beheersen die hen mogelijkheid geeft leerstof op een andere manier te verwerken en werken ze tevens op een positieve manier aan hun mediawijsheid.

BS de Krommen Hoek
Doormanlaan 1
5694 EA Breugel
Tel. 0499 471 696
info@bskrommenhoek.nl

Samengevat

Doel: Leerlingen kunnen zelfstandig een vlog maken en kunnen zo de leerstof op een eigentijdse manier verwerken. Visual Communication besteedt hiermee impliciet aandacht aan de 21e eeuwse vaardigheden.

Doelgroep: Leerlingen uit de bovenbouw van de basisschool.

Resultaten: Een leergang op maat waarmee leerlingen op zelfstandige wijze leren vloggen.

Testimonial: ‘Wat een betrokkenheid in mijn les, nu ik het vloggen heb ingezet’ (leraar)

Ontwikkeld door: Ruurd Bouman, in samenwerking met studenten van Sint Lucas, Eindhoven.

Later wil ik vlogger worden!

leraar PlatOO

Geïnteresseerd in dit project?