PlatOOLab | Bekijk het eens van een andere kant
16214
post-template-default,single,single-post,postid-16214,single-format-standard,cooltimeline-body,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Bekijk het eens van een andere kant

Korte omschrijving

Iedereen heeft een eigen kijk op de wereld om zich heen. Daarbij hebben we de neiging om onze eigen zienswijze te beschouwen als dé waarheid. Als iedereen zijn eigen kijk als waarheid beschouwt, zouden er verschillende waarheden moeten bestaan. Met dit gegeven is op OBS ‘t Schrijverke in Mierlo het project ‘Bekijk het eens vanuit een andere kant’ ontstaan. Wanneer we beseffen dat er verschillende waarheden bestaan, zal het begrip voor elkaars zienswijze toenemen. Hiermee is meteen het doel van dit project beschreven. Het middel dat OBS ‘t Schrijverke  hiervoor inzet is fotografie. Leerlingen ervaren hoe ze verschillende resultaten bereiken wanneer ze vanuit meerdere perspectieven fotograferen. Door dit letterlijk te ervaren, zal het begrip voor andere standpunten worden vergroot. 

School:
OBS ‘t Schrijverke
Heer van Grevenbroeckweg 1
5731 EK Mierlo

Tel. 0492 664 011
info@obs-schrijverke.nl

Samengevat

Doel: Leerlingen krijgen begrip voor elkaars standpunten door de wereld letterlijk vanuit een ander perspectief te bekijken.

Doelgroep: Leerlingen van de basisschool, groep 5 t/m 8.

Resultaten: Een ontworpen lesprogramma waarmee kinderen middels fotografie andere standpunten ervaren en leren waarderen.

Testimonial: ‘Op deze manier ervaren kinderen aan den lijve dat hun eigen zienswijze niet de enige is. Dit helpt ze op heel concrete wijze, begrip te krijgen een ander.’ (leraar)

Ontwikkeld door: Angelique Klokgieter.

Start project: november 2019.

Zo had ik het nog helemaal niet bekeken

leraar PlatOO

Geïnteresseerd in dit project?