PlatOOLab | PlatOOlab vanaf nu betrokken bij de Make-IT week
16351
post-template-default,single,single-post,postid-16351,single-format-standard,cooltimeline-body,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

PlatOOlab vanaf nu betrokken bij de Make-IT week

Korte omschrijving

In de week van 8 maart 2021 gingen maar liefst 4000 leerlingen uit groep 5 t/m 8 van basisscholen in de regio Helmond – de Peel aan de slag met ICT & Media, wetenschap, technologie en cultuur tijdens de online versie van de Make-IT week. De leerlingen werden dagelijks uitgedaagd voor een nieuwe maak-challenge door middel van een filmpje. Dit jaar was PlatOOlab voor het eerst betrokken bij de organisatie van het event en ook bij de komende editie op 20 tot 25 maart 2022 is PlatOOlab van de partij.

PlatOOlab timmert al langer aan de weg als het gaat om Maakonderwijs. Zo was er in maart 2019 al een inspiratiemiddag voor alle PlatOO scholen en daaruit volgde een cursus voor leraren. In 2020 en 2021 waren verschillende leraren betrokken bij Maakonderwijs in projecten met TU Eindhoven, Maak-o theek en Hogeschool de Kempel. Dat PlatOOlab graag investeert in Maakonderwijs komt voort uit de achterliggende gedachte van ‘Design thinking’ die aan beide ten grondslag ligt.

 

De Make-IT week is een samenwerking van PlatOOlab met Qliq primair, Prodas, de Kempel en Brainport.

Samengevat

Doelgroep: Leerlingen en leraren uit het PO

Testimonial: Dat was een gave week vol ontdekkingen en plezier en lekker laagdrempelig! (leraar)

Let’s Make IT happen!

leraar PlatOO

Geïnteresseerd in dit project?