PlatOOLab | Over
15501
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15501,cooltimeline-body,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Over PlatOOlab

De visie van PlatOOlab is dat “research and development” een rechtstreekse relatie moet hebben met de werkvloer. Innovatie van ons onderwijs wordt het beste beproefd in de dagelijkse uitvoering. Leraren weten immers als geen ander wat er nodig is om onderwijs nog beter te maken.Door middel van ondersteuning in brede zin stimuleert PlatOOlab leraren om eigen ideeën voor onderwijsverbetering te onderbouwen en uit te werken. Er is naast tijd en geld, ook inhoudelijke begeleiding en advies beschikbaar.
Kennisdeling is hierbij essentieel. Samen onderwijs vernieuwen en verbeteren werkt inspirerend en biedt meer garanties voor duurzame implementatie. Daarom brengt PlatOOlab leraren die innovatieve ideeën hebben met elkaar in contact om mogelijk slimme allianties aan te gaan. We organiseren presentatiemogelijkheden om samen de voortgang van de projecten te bespreken en elkaar en anderen te inspireren.

Over de werkwijze van PlatOOlab

Leraren van PlatOO met een innovatief idee om het onderwijs te verbeteren, kunnen een aanvraag doen bij PlatOOlab. Hiervoor melden ze zich aan via het aanmeldformulier  op deze site. Vervolgens wordt de aanvrager uitgenodigd voor een eerste gesprek met de coördinatoren van PlatOOlab. Tijdens dit gesprek wordt de aanvraag besproken en op basis van vooraf gestelde criteria beoordeeld. Wanneer de aanvraag passend is, faciliteert PlatOOlab in tijd, middelen en begeleiding. Tenslotte kan de aanvrager aan de slag om het innovatieve idee vorm te geven en uiteindelijk te delen met anderen.

Platoolab zorgt er mede voor dat beschikbare kennis
en ideeën goed worden opgeslagen en gedeeld.
– Marjon van Keersop

Over PlatOO

De ambitie van PlatOO is om consequent te blijven investeren in de kracht van de leraar. Wie de leraar in zijn kracht zet, werkt aan versteviging van de basis van goed onderwijs. Als belangrijkste investering geldt dan het schenken van vertrouwen en waardering. Leraren moeten het vertrouwen ervaren dat zij binnen het onderwijs hun eigen weg mogen vinden. Als we de leraar dit vertrouwen willen schenken, zullen we hun professionele ruimte moeten vergroten. Ruimte voor de professional bereik je door ontwikkeling van een expliciete verbetercultuur op scholen. Door middel van PlatOOlab willen we deze verbetercultuur op stimulerende wijze ondersteunen.

CONTACT

Vragen over het PlatOO-lab? Neem dan contact op met: